fbpx

Aki nincs megelégedve a sorsával, az tegyen a javításáért valamit.

Először elkezdtem albérletben, majd amikor elhittem, hogy képes vagyok ingatlant venni, akkor vettem is.

Egy kicsit megpihentem és már azon agyalogtam, hogy hogyan tudok nagyobb ingatlanba költözni. Volt motiváció, mert akkor született a második gyerekünk.

Motiváció az fontos, főleg, hogy erős érzelmek táplálják, mert akkor meg is csinálja az ember, amit eltervez.

Ha az ember előbbre akar jutni, akkor 3-5 évenként váltanod kell, munkahelyet és lakhelyet is. Fontos, hogy kikkel veszed körbe magad a munkahelyeden, és a lakhelyeden.

Ez segít, hogy új dolgokat tanulj meg, és új dolgokat építs bele a szokásaidba és a napi rutinodba.

A legtöbb ember egy idő után csak oldalmozgást végez, ez sajnos csak látszattevékenység. Előre kell menni, ezért nem biztos, hogy jó neked, hogy 20 éve ugyan ott dolgozol, és ugyanott laksz.

Nekem minden egyes lakhelyváltás, egyben minőségi ugrás is volt. Igaz, hogy panellakásban laktam, amit később nagyobbra cseréltem, majd ezt a panellakást tovább cseréltem egy családi házra.

Ha csak ezt nézem, azért egy családi házas környezetben lakni teljesen más érzés, mit egy lakótelepen.

Teljesen más érzés, így már halványulnak a lakótelepi emlékek. Ezt te is meg tudod csinálni. Erre az ingatlan csere a legegyszerűbb módja, amit persze mindenki ellenez, mert szerintük lehetetlen.

Engem erről, szinte mindenki le akart beszélni, akár barátokról, akár ingatlan közvetítőkről volt szó. Persze ez nem sikerült nekik.

Ez csak az ő érdekük volt és nem az enyém!

Azért elég pontosan kell tudnod, amit akarsz. Csak akkor fog sikerülni. Ezt mondom annak tudatában, hogy az összes ingatlanos, aki megkeresett, azt mondta, hogy az ingatlan csere lehetetlen.

Vagyis ezért kell pontosan tudnod, mit akarsz. Amikor eltérsz a megszokottól, a környezeted le akar beszélni róla.

Az ingatlan csere a legegyszerűbb, hogy előbbre juss. Nagyon sokat tudsz közben tanulni, amit később, amikor megveszed a befektetési ingatlanaid, fel tudsz használni.

Amikor egy ingatlan ügyletet megtervezel, nagyon pontosan tudd, hogy mit akarsz elérni. A csereingatlant is nézd meg alaposan, nehogy pénznyelővé váljon.

Ahogy mondani szokták, amit egy kőműves kanállal és egy ecsettel nem tudsz megjavítani, azzal nem érdemes foglalkoznod. És ezt vedd nagyon komolyan!

Nehogy úgy legyél, hogy már csak azt kell megcsinálnom és kész, ezzel pedig egy további munkát generálsz magadnak, aminek soha nem lesz vége J.

Én voltam így néhányszor, és azt tanultam belőle, hogy nagyon meg kell nézned, hogy mit akarsz, és nem előrejutás lesz belőle, hanem ez pénznyelő.

Ugyan ez érvényes a szakemberekre is, megcsinálja a saját munkáját, egy másikét pedig előkészíti, mert biztos, hogy tönkretesz valamit, de a minimum, hogy rengeteg szemetet és törmeléket hagy maga után, ami a te gondod lesz.

Ezért úgy adok munkát, hogy megmutatom a munka területet és ugyanúgy kérem vissza.

Tudnod kell, hogy mit akarsz csinálni az ingatlannal, és meddig akarsz ott lakni. Az, hogy egész életemet itt akarom leélni, az jó terv. Azért ne felejtsd el, hogy te többre is vagy képes.

Amikor már itt megfizetted a tanulópénz, akkor a tudással és tapasztalattal felvértezve vedd meg az első befektetési ingatlanod.

Én is ezt tettem. Én még panelban laktam, viszont vettem egy családi házat, amit bérbe adtam. Majd vettem még egy befektetési házat és még mindig panelban laktam.

A harmadik családi házba költöztünk bele. Érted a gondolatmenetet? Saját magam elé helyeztem az álmomat. A hosszú távú cél volt a fontos, nem a rövidtávú mit szólnak a többiek J.

Gondolom nagyon sokan beköltöztek volna az első családi házba, én viszont nem ezt tettem. Fontosabb volt a passzív jövedelmem kiépítése, mint hogy én költözzek oda és ezzel levágjam az aranytojást tojó tyúkot.

Az ingatlan befektetés egy teljesen más gondolkozásmód, mint ami egy átlagembernek van. tudunk hosszú távon gondolkozni, 5, 10, 15, 20, éves távlatban is.

Egy átlagember jó, ha tudja, hogy mit hoz a holnap.

Nekem fontos a szabadság, és hogy ne függjek senkitől, az ingatlanokból származó passzív bevétel kiépítése, ebben sokat segít.

Az ingatlanokkal képes vagyok az életszínvonalat és az életminőséget is növelni. Bizony együtt nő mind a kettő, amikor vannak ingatlanaid.

Amit megtanultál a panellakásoknál és a családi házaknál, azt tudod egyre magasabb szinten alkalmazni. Ezért kell, hogy 3-5 évenként válts munkahelyet és 8-10 évenként lakóhelyet és lakó környezetet.

Esetleg nézd meg ezt a videót