Életszínvonal növelés ingatlannal - Kőházi Csaba ingatlanbefektető

Életszínvonal növelés ingatlannal

Aki nincs megelégedve a sorsával, az tegyen a javításáért valamit.

Először elkezdtem albérletben, majd amikor elhittem, hogy képes vagyok ingatlant venni, akkor vettem is.

Egy kicsit megpihentem és már azon agyalogtam, hogy hogyan tudok nagyobb ingatlanba költözni. Volt motiváció, mert akkor született a második gyerekünk.

Motiváció az fontos, főleg, hogy erős érzelmek táplálják, mert akkor meg is csinálja az ember, amit eltervez.

Ha az ember előbbre akar jutni, akkor 3-5 évenként váltanod kell, munkahelyet és lakhelyet is. Fontos, hogy kikkel veszed körbe magad a munkahelyeden, és a lakhelyeden.

Ez segít, hogy új dolgokat tanulj meg, és új dolgokat építs bele a szokásaidba és a napi rutinodba.

A legtöbb ember egy idő után csak oldalmozgást végez, ez sajnos csak látszattevékenység. Előre kell menni, ezért nem biztos, hogy jó neked, hogy 20 éve ugyan ott dolgozol, és ugyanott laksz.

Nekem minden egyes lakhelyváltás, egyben minőségi ugrás is volt. Igaz, hogy panellakásban laktam, amit később nagyobbra cseréltem, majd ezt a panellakást tovább cseréltem egy családi házra.

Ha csak ezt nézem, azért egy családi házas környezetben lakni teljesen más érzés, mit egy lakótelepen.

Teljesen más érzés, így már halványulnak a lakótelepi emlékek. Ezt te is meg tudod csinálni. Erre az ingatlan csere a legegyszerűbb módja, amit persze mindenki ellenez, mert szerintük lehetetlen.

Engem erről, szinte mindenki le akart beszélni, akár barátokról, akár ingatlan közvetítőkről volt szó. Persze ez nem sikerült nekik.

Ez csak az ő érdekük volt és nem az enyém!

Azért elég pontosan kell tudnod, amit akarsz. Csak akkor fog sikerülni. Ezt mondom annak tudatában, hogy az összes ingatlanos, aki megkeresett, azt mondta, hogy az ingatlan csere lehetetlen.

Vagyis ezért kell pontosan tudnod, mit akarsz. Amikor eltérsz a megszokottól, a környezeted le akar beszélni róla.

Az ingatlan csere a legegyszerűbb, hogy előbbre juss. Nagyon sokat tudsz közben tanulni, amit később, amikor megveszed a befektetési ingatlanaid, fel tudsz használni.

Amikor egy ingatlan ügyletet megtervezel, nagyon pontosan tudd, hogy mit akarsz elérni. A csereingatlant is nézd meg alaposan, nehogy pénznyelővé váljon.

Ahogy mondani szokták, amit egy kőműves kanállal és egy ecsettel nem tudsz megjavítani, azzal nem érdemes foglalkoznod. És ezt vedd nagyon komolyan!

Nehogy úgy legyél, hogy már csak azt kell megcsinálnom és kész, ezzel pedig egy további munkát generálsz magadnak, aminek soha nem lesz vége J.

Én voltam így néhányszor, és azt tanultam belőle, hogy nagyon meg kell nézned, hogy mit akarsz, és nem előrejutás lesz belőle, hanem ez pénznyelő.

Ugyan ez érvényes a szakemberekre is, megcsinálja a saját munkáját, egy másikét pedig előkészíti, mert biztos, hogy tönkretesz valamit, de a minimum, hogy rengeteg szemetet és törmeléket hagy maga után, ami a te gondod lesz.

Ezért úgy adok munkát, hogy megmutatom a munka területet és ugyanúgy kérem vissza.

Tudnod kell, hogy mit akarsz csinálni az ingatlannal, és meddig akarsz ott lakni. Az, hogy egész életemet itt akarom leélni, az jó terv. Azért ne felejtsd el, hogy te többre is vagy képes.

Amikor már itt megfizetted a tanulópénz, akkor a tudással és tapasztalattal felvértezve vedd meg az első befektetési ingatlanod.

Én is ezt tettem. Én még panelban laktam, viszont vettem egy családi házat, amit bérbe adtam. Majd vettem még egy befektetési házat és még mindig panelban laktam.

A harmadik családi házba költöztünk bele. Érted a gondolatmenetet? Saját magam elé helyeztem az álmomat. A hosszú távú cél volt a fontos, nem a rövidtávú mit szólnak a többiek J.

Gondolom nagyon sokan beköltöztek volna az első családi házba, én viszont nem ezt tettem. Fontosabb volt a passzív jövedelmem kiépítése, mint hogy én költözzek oda és ezzel levágjam az aranytojást tojó tyúkot.

Az ingatlan befektetés egy teljesen más gondolkozásmód, mint ami egy átlagembernek van. tudunk hosszú távon gondolkozni, 5, 10, 15, 20, éves távlatban is.

Egy átlagember jó, ha tudja, hogy mit hoz a holnap.

Nekem fontos a szabadság, és hogy ne függjek senkitől, az ingatlanokból származó passzív bevétel kiépítése, ebben sokat segít.

Az ingatlanokkal képes vagyok az életszínvonalat és az életminőséget is növelni. Bizony együtt nő mind a kettő, amikor vannak ingatlanaid.

Amit megtanultál a panellakásoknál és a családi házaknál, azt tudod egyre magasabb szinten alkalmazni. Ezért kell, hogy 3-5 évenként válts munkahelyet és 8-10 évenként lakóhelyet és lakó környezetet.

Esetleg nézd meg ezt a videót [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qWZcsdiuoss[/embedyt]

Hasonló bejegyzések

Az ingatlan felújítás buktatói

Ingatlan felújítás buktatói Gyakorló ingatlanbefektető vagyok, ezért ebben a blogban az ingatlanfelújításban szerzett tapasztalataimat fogom veled megosztani. Az én üzleti stratégiám az, hogy felújítandó ingatlanokat veszek, azokat felújítom, bérbe adom, vagy eladom....

bővebben

Ingatlan típusok és azok megtérülése

Ingatlan típusok és azok megtérülése                                                                            Egy ingatlan befektető életében a megtérülés és a pénz forgási sebessége fontos dolog. A piaci helyzet egyik percről a másikra nagyon gyorsan megváltozott. ...

bővebben

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel?

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel? Kezdeti nehézségek Honnan indultam? Átlagos életet éltem, dolgoztam, mint mindenki, majd megnősültem, mint mindenki. Soha nem voltam munkanélküli. Amikor dolgozni akartam, akkor aktívan kerestem valami melót. Nem...

bővebben

Ingatlan vásárlás végrehajtáson

Ingatlan vásárlás végrehajtáson   Az első lépések az ingatlan felé Amikor az ember megveszi az első ingatlanát, az bizony nagy lépés. Az a kérdés, hogy a piac mely szegmenséből akarsz magadnak ingatlanból üzletet csinálni. Nekem már voltak ingatlanaim, amikor...

bővebben

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból Bérleti díjból szabadon és boldogan Az ingatlan befektetés lényege, és végső célja a szabadság. Az ember szabad és független akar lenni. Én ezt az ingatlanaim segítségével értem el. Az első gondolat az volt, hogy minden éven...

bővebben

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA BEFEKTETÉSI FORMÁK Nincs sok befektetési lehetőség. Cég Tőzsde Ingatlan Bármibe fektetsz, ezekbe a kategóriákba tartozik. Könnyű dolgod van, mert csak ebbe a 3 kategóriába kell kiművelned megad. Van akinek egy egész élet kevés rá. Van...

bővebben

Ingatlanos újratervezés

Ingatlanos újratervezés A kiindulópont meghatározása Az ingatlanos újratervezés alatt azt értem, hogy már van terved. Újratervezni csak akkor lehet, ha bármilyen terved egyáltalán van. Készíts egy alap tervet, és akkor tudsz könnyedén újratervezni. A tervednek legyen...

bővebben

A passzív ingatlan befektetés lényege

A passzív ingatlan befektetés lényege Nos, sokan a passzív bevétellel azonosítanak nagyon rossz dolgokat. Sokan az MLM-et azonosítják vele. Nem feltétlenül rossz dolog, viszont az nagyon is aktív tevékenység. Tudom, mert csináltam. Az ingatlan befektetés, ha jól...

bővebben

Így kezdődtek az Ingatlanos Álmok

Bemutatkozás Kőházi Csabának hívnak. 23 éves korom óta vállalkozok, vagyis már majdnem 30 éve. A hírleveleimben az előadásaimban megmutatom, hogy hogyan lehet pénz és kezdő tőke nélkül 3-5 év alatt ingatlanhoz jutni, banki hitel nélkül. El kell dönteni, hogy a...

bővebben

Kivé akarsz válni, az ingatlan befektetéssel?

Nos, azért ez a címe, mert a legjobb, ha te látod a jövőbeli önmagad. Itt az a kérdés, hogy te milyennek látod magad vagy milyennek akarod látni. Nem számít az, hogy te most milyen vagy, van-e ingatlanod, vagy nincs. Nyilván nem ilyennek akarod magad látni, hanem...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .