Ingatlan felújítási buktatók - Kőházi Csaba ingatlanbefektető

Ingatlan felújítási buktatók

Újítottál már ingatlant?

Idegőrlő volt? vagy mindent magad csináltál?

Voltak szervezési gondjaid, mert nem jött a „mester”?

Mivel én megveszem az ingatlant, majd felújítom, hogy értéket adjak neki, azután kiadom. Szóval ezekkel a „mesterekkel” van kapcsolatom.

Sajnos nem lehet senkiben vakon bízni. A minőséget gyakran ellenőrizned kell. Ha nem teszed, elköveted azt a hibát, amit én, és csak hónapok múlva jönnek bajok.

Persze, akkor már késő, nem fog senki garanciába visszajönni, hogy kijavítsa a saját hibáját. Sok „mesternek” természetes, hogy ő elront mindent, a végén te fizetsz.

Szidják egymás munkáját, mintha az számítana, vagy megnyugtatna téged. Amikor valaki szid egy másik embert, nekem az jut eszembe, hogy ő mennyivel lesz különb. Nem különb semmivel sem, ebben biztos lehetsz.

A legfontosabb munka a kőműves munka. Bizony. Amennyiben a kőműves kiválóan végzi a munkáját nagyon sok pénzt takarít meg neked. Ezért ne add alább a kiválónál, ne fogadd el a ferde falat. Ne fogadd el a rossz minőségű betonozást, vagy a rossz minőségű vakolást.

Ne fogadd el, hogy, majd a festő kijavítja, vagy majd elcsalom és jobb lesz.

Amennyiben a fal ferde, nagyon sok plusz anyag kell. Vastagabban kell glettelned, hogy kiegyenesítsd a falat, ha az aljzat beton ferde, akkor vastagabb ragasztó kell a járólap alá.

Hidd el nagyon nagy költség, nem csak anyagban, hanem munkadíjban is. Fontos a kiváló munkavégzés nagyon fontos, még akkor is, ha nagyon nehezen kapod meg.

Szívből kívánom neked, hogy ne az asztalos legyen az első, aki megmutatja neked a derékszöget. Náluk a 90 fok tényleg 90 fok.

A kőműveseknél a derékszög 80 és 100 fok között van. Ott látni fogod a különbséget, csak akkor már nem tudod helyrehozni.

A mai kőművesek a vakolás helyett szívesen gipszkartonoznak, mert nem tudnak minőséget csinálni. Én nem vagyok a híve, mert csak jóval később tudnak a hibák előjönni. Akkor viszont csak rombolni tudsz.

Ha megtalálod azt, aki csinálta, legfeljebb rámutat egy másik szakmára, hogy ő miatta történt. Nem fog helyt állni, te meg azt is megbánod, hogy megszülettél.

Jártam így, nagyon kellemetlen tud lenni, főleg ha már lakják az ingatlant. Sokat lehet veszíteni, azzal is, ha elesel a hasznodtól. Mert költesz, ahelyett, hogy a hasznot kellene bezsebelned.

Sajnos naponta figyelned kell a minőségi munkavégzésre. Azzal is többet érsz, ha áll a munka a minőségi munkavégzés hiánya miatt, minthogy még egyszer meg kelljen csináltatnod. Ugyanis akkor szét kell bontanod az addig beépített drága anyagot, amit te vettél meg, kidobhatod, és megveheted el még egyszer az egészet. Ezt így kell végig gondolnod.

Amikor felújítasz ingatlant, akkor tisztában kell lenned szinte az összes szakma buktatóival, vagy szakembert kell fogadnod.

Ha sajnálod a pénzt a szakemberre, később úgyis fizetni fogsz, csak akkor már sokkal többet.

Te is látod, hogy a falak egyenesek, vagy nem, használj 2 m-es vízmértéket. Ott látni fogod a hibákat. A festők glettelnek és festenek, az nem túl bonyolult. Kétszer glettelnek, ha jó a fal, lecsiszolják a falat és lefestik.

A következő minőség a burkolásnál látszik, ha ezt elrontják, azt nézheted még 20 évig. Illetve nehéz lesz eladni az ingatlant, mert az új vevő szépet akar venni magának. Ő ebben csak a költséget látja, vagyis alkupozícióba kerül.

A víznyomást és a fűtést a vakolás, burkolás előtt le kell próbálnod. Erre vannak technikák, aki gyakorolja ezt a szakmát, az fel van szerelve ezekkel az eszközökkel.

Az asztalosnál csak a tökéletes illesztést fogadd el, akkor nem lesz baj. Bár ők alapvetően szépen dolgoznak, mert az ő szakmájukban a legszembetűnőbbek a hibák.

A villany vagy jó, vagy nem, ott sincs más alternatíva. A csempe mögött védőcsőben csináltasd a villanyt, hogy később ne kelljen rombolnod.

Nagyon ügyelned kell a minőségre, szállodai színvonalat kell teremtened.

Remélem jártál már szállodában, mert azt a minőséget kell produkálnod. Csináld meg azt, amit ők, és a befektetésed, nagyon komoly pénzt fog hozni, vagy havonta termelni.

Hasonló bejegyzések

Az ingatlan felújítás buktatói

Ingatlan felújítás buktatói Gyakorló ingatlanbefektető vagyok, ezért ebben a blogban az ingatlanfelújításban szerzett tapasztalataimat fogom veled megosztani. Az én üzleti stratégiám az, hogy felújítandó ingatlanokat veszek, azokat felújítom, bérbe adom, vagy eladom....

bővebben

Ingatlan típusok és azok megtérülése

Ingatlan típusok és azok megtérülése                                                                            Egy ingatlan befektető életében a megtérülés és a pénz forgási sebessége fontos dolog. A piaci helyzet egyik percről a másikra nagyon gyorsan megváltozott. ...

bővebben

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel?

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel? Kezdeti nehézségek Honnan indultam? Átlagos életet éltem, dolgoztam, mint mindenki, majd megnősültem, mint mindenki. Soha nem voltam munkanélküli. Amikor dolgozni akartam, akkor aktívan kerestem valami melót. Nem...

bővebben

Ingatlan vásárlás végrehajtáson

Ingatlan vásárlás végrehajtáson   Az első lépések az ingatlan felé Amikor az ember megveszi az első ingatlanát, az bizony nagy lépés. Az a kérdés, hogy a piac mely szegmenséből akarsz magadnak ingatlanból üzletet csinálni. Nekem már voltak ingatlanaim, amikor...

bővebben

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból Bérleti díjból szabadon és boldogan Az ingatlan befektetés lényege, és végső célja a szabadság. Az ember szabad és független akar lenni. Én ezt az ingatlanaim segítségével értem el. Az első gondolat az volt, hogy minden éven...

bővebben

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA BEFEKTETÉSI FORMÁK Nincs sok befektetési lehetőség. Cég Tőzsde Ingatlan Bármibe fektetsz, ezekbe a kategóriákba tartozik. Könnyű dolgod van, mert csak ebbe a 3 kategóriába kell kiművelned megad. Van akinek egy egész élet kevés rá. Van...

bővebben

Ingatlanos újratervezés

Ingatlanos újratervezés A kiindulópont meghatározása Az ingatlanos újratervezés alatt azt értem, hogy már van terved. Újratervezni csak akkor lehet, ha bármilyen terved egyáltalán van. Készíts egy alap tervet, és akkor tudsz könnyedén újratervezni. A tervednek legyen...

bővebben

A passzív ingatlan befektetés lényege

A passzív ingatlan befektetés lényege Nos, sokan a passzív bevétellel azonosítanak nagyon rossz dolgokat. Sokan az MLM-et azonosítják vele. Nem feltétlenül rossz dolog, viszont az nagyon is aktív tevékenység. Tudom, mert csináltam. Az ingatlan befektetés, ha jól...

bővebben

Így kezdődtek az Ingatlanos Álmok

Bemutatkozás Kőházi Csabának hívnak. 23 éves korom óta vállalkozok, vagyis már majdnem 30 éve. A hírleveleimben az előadásaimban megmutatom, hogy hogyan lehet pénz és kezdő tőke nélkül 3-5 év alatt ingatlanhoz jutni, banki hitel nélkül. El kell dönteni, hogy a...

bővebben

Kivé akarsz válni, az ingatlan befektetéssel?

Nos, azért ez a címe, mert a legjobb, ha te látod a jövőbeli önmagad. Itt az a kérdés, hogy te milyennek látod magad vagy milyennek akarod látni. Nem számít az, hogy te most milyen vagy, van-e ingatlanod, vagy nincs. Nyilván nem ilyennek akarod magad látni, hanem...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .