Ingatlanos vevő szűrés - Kőházi Csaba ingatlanbefektető

Ingatlanos vevő szűrés

Nagyon fontos, amikor te árultad már biztos az ingatlanodat, vagy vettél ingatlant, hogy meg kell szűrni a vevőket.

Ugyanis, ahogy korosodsz, akár mint én, rá fogsz jönni, hogy az idő a legfontosabb tényező az életedben.

Bizony meg kell válogatnod, hogy kire szánsz időt. Nincs ezzel semmi gond, viszont én azt mondom neked, hogy a műkedvelők kerüljenek.

Történt velem olyan eset, hogy én magam küldtem el a vevőt, illetve ő is belátta, hogy nem ez a fajta ingatlan érdekli.

Volt egy ingatlanközvetítő, aki mutatta körbe az ingatlanaimat. Ő viszont elmulasztott beszélgetni a vásárlóval, meg sem tudakolta, hogy neki mi a célja. Csak gondolta, hogy ő most dolgozik reggeltől estig és közben ő megmutatja az ingatlanaimat.

Én viszont beszélgettem az érdeklődővel és rájöttem, hogy nem azt a fajta ingatlant keresi, mint az enyém.

És ugye tudom, hogy sokan vagytok akár ingatlanosok is, csak akik ebben a szakmában dolgoztok.

Ott nagyon fontos a statisztika, azt, elárulom nektek, hogy a világon semmire nem jó, illetve, van alapja, de ebben az esetben nem jó semmire.

Ugyanis a statisztikában csak az bizonyított, hogy te mennyit dolgozol. Én pedig ingatlan befektetőként csak azt tudom mondani, hogy mi az eredménye annak, amit csinálsz.

Ha te naponta egyszer mutatsz meg egy ingatlant és azt eladod, többet érsz vele ugye, mint hogyha száz embert viszel oda, akik csak nézelődnek.

Szóval én azt mondom neked, hogy először szűrd meg a vevőt. Tegyél fel neki bátran kérdéseket.

Tedd fel neki azt a kérdést, hogy amennyiben Önnek tetszik az ingatlan és minden paramétere, úgy megvásárolja-e?

Képes-e megvásárolni, vagy milyen módon szeretné megvásárolni, tehát hogy hitelt szeretne felvenni, van-e saját tőkéje, kivel kell megbeszélni ezt a dolgot.

Ezeket azért érdemes feltenni, mert értelmetlen tépni a szádat, teljesen feleslegesen és csak megy a drága időd.

Mert lehet, ha beszélgetsz vele, megtudod, hogy neki mi a célja. Miért akar pont ott ingatlant venni. Miért pont téged keresett meg.

Akkor egy csomó olyan információval rendelkezel, hogy tudod, mennyi időt érdemes neked beletenned ebbe az emberbe.

Volt olyan esetem, aztán nem is mutattam meg neki az ingatlanomat, hogy ő mondta, hogy hát még ő nem tudja mit akar, csak nézelődik.

Ő még nem adta el a saját ingatlanát, de akkor majd később eladja és akkor talán vesz valamit.

Tehát sokan azt mondjátok ingatlanosok, hogy hú, hát ebből később majd vevő lesz, mert azt mondom, jöjjön vissza akkor, amikor vevő lesz.

Biztos, hogy nem a TE vevőd lesz!

Nagyon fontos, hogy olyan vevővel állj szóba, aki pontosan tudja, hogy mit akar.

Esetleg már régen kinézett magának egyet és csak azért nézi a többit, hogy megnyugtatja ezáltal a saját lelkét, hogy jól választott. Ez itt rossz, ott rossz.

Mikor veszel egy új kocsit és megindokolod magadnak, hogy igazából ezt az autót miért kellett megvenned és miért nem volt jó már a régi.

Üzletkötő koromban is, nagyon sokáig féltem feltenni ezt a kérdést, hogy amennyiben tetszik Önnek ez az ajánlat, hogy akkor kötünk-e üzletet?

Nagyon sok esetben, hát, még nem tudom, majd megbeszéljük.

Ilyenkor valami gond van, könnyen lehet, hogy nincs rá pénze még, most még csak nagyon-nagyon tájékozódni akar, nagyon-nagyon korai szakaszban van ez a történet.

Volt egy ingatlanközvetítő, aki elment és most az mondta az érdeklődőnek, hogy csak akkor mutatom meg az ingatlant, ha megveszi.

Ezt ilyen szinten azért nem kell művelni.

Viszont azt is látod, hogy lehet, hogy most nem kell még időt szánni erre az emberre. Nyilván ezt nagyon finoman kell közölni vele.

Most még ebben a stádiumban, inkább nézze meg az interneten.

Most az internetre lehet videókat is feltenni az ingatlanról, nézze meg a képeket, nézze meg a videót és amikor konkrétan tudja, hogy mit akar, akkor jöjjön vissza, várom szeretettel.

Ezt hidd el, hogy nem szerzel vele ellenséget. A saját idődet is csak kíméled.

Gondolj bele, hogyha csak ülök és lógatom a lábam és nem keresek egy fillért sem.

Akkor is többet érek vele, hogy le-föl rohangálok, költök, mert az időm is pénz, hogy ott vagyok és tépem a számat és megmutatom és nem jövök rá, hogy ezt az ingatlant nem akarja megvenni.

Most perpillanat se kerete rá, csak éppen ideküldte a felesége, férje, hogy nézzen körül.

Ezekre az emberekre szerintem nem érdemes ebben a stádiumban időt szánni. Mert az, hogy ő később vevő lesz, könnyen lehet, hogy nem a tiedé, nem te leszel már képben.

Te csak úgy vagy képben, mint ahogy most én is, hogy a videóimon keresztül, tehát naponta hallhat felőled, láthat téged.

Ha csak adsz neki egy névjegykártyát, hogy majd fél év múlva biztos felhív, mert vevő lesz, nem istenbizony, hogy a te vevőd lesz.

Tehát erre nem gondolom, hogy ilyen szinten, így kellene építeni, meg ez nem is így működik ráadásul.

Mindössze ennek a videónak az volt a célja, hogy szűrjed meg a vevőidet.

Amennyiben tőled telik, tessék nyugodtan feltenni bizonyos kérdéseket, én is nagyon sokáig féltem tőle. Viszont rájön az ember, hogy nem kell félni ezektől a kérdésektől, fel kell tenni, mert igazából, ha nem keresek semmit, akkor legalább nem csinálok semmit.

Megnyugtatóbban hat rám, mint hogy reggeltől estig jövök-megyek, gyakorlatilag a semmiért.

Hasonló bejegyzések

Az ingatlan felújítás buktatói

Ingatlan felújítás buktatói Gyakorló ingatlanbefektető vagyok, ezért ebben a blogban az ingatlanfelújításban szerzett tapasztalataimat fogom veled megosztani. Az én üzleti stratégiám az, hogy felújítandó ingatlanokat veszek, azokat felújítom, bérbe adom, vagy eladom....

bővebben

Ingatlan típusok és azok megtérülése

Ingatlan típusok és azok megtérülése                                                                            Egy ingatlan befektető életében a megtérülés és a pénz forgási sebessége fontos dolog. A piaci helyzet egyik percről a másikra nagyon gyorsan megváltozott. ...

bővebben

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel?

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel? Kezdeti nehézségek Honnan indultam? Átlagos életet éltem, dolgoztam, mint mindenki, majd megnősültem, mint mindenki. Soha nem voltam munkanélküli. Amikor dolgozni akartam, akkor aktívan kerestem valami melót. Nem...

bővebben

Ingatlan vásárlás végrehajtáson

Ingatlan vásárlás végrehajtáson   Az első lépések az ingatlan felé Amikor az ember megveszi az első ingatlanát, az bizony nagy lépés. Az a kérdés, hogy a piac mely szegmenséből akarsz magadnak ingatlanból üzletet csinálni. Nekem már voltak ingatlanaim, amikor...

bővebben

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból Bérleti díjból szabadon és boldogan Az ingatlan befektetés lényege, és végső célja a szabadság. Az ember szabad és független akar lenni. Én ezt az ingatlanaim segítségével értem el. Az első gondolat az volt, hogy minden éven...

bővebben

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA BEFEKTETÉSI FORMÁK Nincs sok befektetési lehetőség. Cég Tőzsde Ingatlan Bármibe fektetsz, ezekbe a kategóriákba tartozik. Könnyű dolgod van, mert csak ebbe a 3 kategóriába kell kiművelned megad. Van akinek egy egész élet kevés rá. Van...

bővebben

Ingatlanos újratervezés

Ingatlanos újratervezés A kiindulópont meghatározása Az ingatlanos újratervezés alatt azt értem, hogy már van terved. Újratervezni csak akkor lehet, ha bármilyen terved egyáltalán van. Készíts egy alap tervet, és akkor tudsz könnyedén újratervezni. A tervednek legyen...

bővebben

A passzív ingatlan befektetés lényege

A passzív ingatlan befektetés lényege Nos, sokan a passzív bevétellel azonosítanak nagyon rossz dolgokat. Sokan az MLM-et azonosítják vele. Nem feltétlenül rossz dolog, viszont az nagyon is aktív tevékenység. Tudom, mert csináltam. Az ingatlan befektetés, ha jól...

bővebben

Így kezdődtek az Ingatlanos Álmok

Bemutatkozás Kőházi Csabának hívnak. 23 éves korom óta vállalkozok, vagyis már majdnem 30 éve. A hírleveleimben az előadásaimban megmutatom, hogy hogyan lehet pénz és kezdő tőke nélkül 3-5 év alatt ingatlanhoz jutni, banki hitel nélkül. El kell dönteni, hogy a...

bővebben

Kivé akarsz válni, az ingatlan befektetéssel?

Nos, azért ez a címe, mert a legjobb, ha te látod a jövőbeli önmagad. Itt az a kérdés, hogy te milyennek látod magad vagy milyennek akarod látni. Nem számít az, hogy te most milyen vagy, van-e ingatlanod, vagy nincs. Nyilván nem ilyennek akarod magad látni, hanem...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .