Likvid ingatlanok – hogyan tudjuk az ingatlanokból gyorsan kivenni a nyereséget! - Kőházi Csaba ingatlanbefektető

Likvid ingatlanok – hogyan tudjuk az ingatlanokból gyorsan kivenni a nyereséget!

A köztudatban az van, hogy az ingatlan nem likvid. Nem tudjuk a pénzt gyorsan kivenni belőle.
Beleragadtam az ingatlanba és nem tudom eladni. Hallottad már ezt a kifejezést?
Szerinted mi az oka?
A legfőbb ok a tudatlanság. Fejlesztened kell magad ezen a téren.
Mi az a 3 dolog, ami befolyásolja az ingatlan kiválasztását? Jól tudod a HELY, a HELY, a HELY.
Vagyis nagyon nagy súlyt kell helyezned a környék kiválasztására. Ezt sajnos sokan nem veszik figyelembe, ezért belebuknak az ingatlan befektetésükbe. Ők aztán motivált eladókká válnak.
Miért?
Mert minden egyes döntésünk ÉRZELMI döntés, majd később logikai úton megmagyarázzuk, hogy ez miért nem érzelmi döntés volt. Majd olyan emberekkel beszélgetünk, akik alátámasztják, de legalább is egyetértenek velünk.
Megveregetjük a vállunkat, hogy milyen jók vagyunk, majd a piac megválaszolja a kérdésünket. Nem biztos, hogy ez a válasz tetszeni fog.
Ha nem tetszik a válasz, akkor tanulj belőle és legközelebb sokkal hatékonyabb leszel. Minden egyes ingatlanos „lecke” amit az élet tanít veled, később milliókat hoz. Ha nem adod fel, mert nem adod fel.
Szóval a hely. Olyan helyen kell ingatlant nézned, ahol sokan akarnak lakni. Ugye milyen egyszerű.
Miből látod?
Nézd meg a környéket. Szép új házak, a mai kornak megfelelő színekkel és kinézettel. Szép rendezett telkek. Felújítások és építkezések. Na, ez a környék biztos, hogy feltörekvő környék.
Ismerned kell a saját lakóhelyed ingatlan piacát. Tudnod kell, hogy melyek a legkedveltebb környékek. Az nem számít, hogy miért kedvelik, csak tudd.
Vedd meg a legjobb környéken a legrosszabb állapotú ingatlant. Érdeklődj a szomszédoktól, mióta árulják és miért. Majd a már olvasottak alapján tegyél ajánlatot.
Megveszed az ingatlant és könnyen lehet, hogy azonnal kapsz rá ajánlatot. Volt rá példa nekem is, ráadásul még nem is hirdettem. Ilyenkor én szabom az árat, és bizony meg is adják.
Van az a réteg, akik nem az aljáról akarnak kapirgálni és nem a legolcsóbb ingatlanokat keresik. Ők jól keresnek, megtanultak spórolni is, vagyis van pénzük.
Ezek az emberek a kész megoldásokat keresik. Vagyis téged, akinek ezen a kedvelt környéken van eladó ingatlana.
Nyilván alkudni akarnak és fognak is. Ezt bele kell építened az árba. Viszont a vevőid, szerelmesek a környékbe, mert STÁTUSZt jelent nekik. Meg fogod kapni, amit kérsz.
Vannak emberek, akiknek a státusz mindennél többet jelent, milyen cím van a névjegykártyájukon, nekik sokat számít.
Ők először erőből fognak veled tárgyalni. Adok érte x milliót, itt és most. Maradj nyugodt, ők kerestek meg téged. Te vagy nyerő helyzetben, ők motivált vevők.
Kérj gondolkodási időt, mondd nekik, hogy hívjanak fel X idő múlva. Fel fognak hívni, mert érdekli őket az ajánlat, akkor tegyél egy neked kedvező ellen ajánlatot.
Az első ajánlatot SOHA nem szabad elfogadni! Van ott még tartalék.
Amikor megveszed az ingatlant, tudnod kell, hogy minimum mennyiért fogod eladni. Ez fontos! Ne lepődj meg, ha túl korán kapsz ajánlatot. Legyél felkészült!
A felkészültség milliókat jelent, egy ingatlan adás-vételnél.
Ezzel a módszerrel egy készpénzes vevő esetén, akár 1-2 héten belül is realizálhatod a nyereséget. Hiteles vásárló esetén 90 nap.
Így válhat egy ingatlan likviddé, így lesz gyorsan pénzed ingatlanból.
Mutass nekem még egy ilyen befektetési módot, ahol a TUDÁSOD és a TAPASZTALATOD által tudsz keresni, 7-90 nap alatt, több millió forintot.
Mindig a Bank az alap, őt kell megverned éves szinten biztonságban és nyereségben. Vannak különböző kötvények, bankbetétek, pénz lekötési lehetőségek, az is legalább 30 nap, de inkább több. Az sem túl „likvid”.
Én az ingatlannál jobb és biztonságosabb befektetést nem tudok. Teljes kontroll alatt tudod tartani a pénzed egész idő alatt. Nem egy bankár dönti el, mikor kaphatod vissza a bankbetéted, itt csak a te rátermettséged számít.
Én úgy gondolom, hogy ezt meg tudod csinálni.
Hajrá, csináld meg!

Hasonló bejegyzések

Az ingatlan felújítás buktatói

Ingatlan felújítás buktatói Gyakorló ingatlanbefektető vagyok, ezért ebben a blogban az ingatlanfelújításban szerzett tapasztalataimat fogom veled megosztani. Az én üzleti stratégiám az, hogy felújítandó ingatlanokat veszek, azokat felújítom, bérbe adom, vagy eladom....

bővebben

Ingatlan típusok és azok megtérülése

Ingatlan típusok és azok megtérülése                                                                            Egy ingatlan befektető életében a megtérülés és a pénz forgási sebessége fontos dolog. A piaci helyzet egyik percről a másikra nagyon gyorsan megváltozott. ...

bővebben

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel?

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel? Kezdeti nehézségek Honnan indultam? Átlagos életet éltem, dolgoztam, mint mindenki, majd megnősültem, mint mindenki. Soha nem voltam munkanélküli. Amikor dolgozni akartam, akkor aktívan kerestem valami melót. Nem...

bővebben

Ingatlan vásárlás végrehajtáson

Ingatlan vásárlás végrehajtáson   Az első lépések az ingatlan felé Amikor az ember megveszi az első ingatlanát, az bizony nagy lépés. Az a kérdés, hogy a piac mely szegmenséből akarsz magadnak ingatlanból üzletet csinálni. Nekem már voltak ingatlanaim, amikor...

bővebben

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból Bérleti díjból szabadon és boldogan Az ingatlan befektetés lényege, és végső célja a szabadság. Az ember szabad és független akar lenni. Én ezt az ingatlanaim segítségével értem el. Az első gondolat az volt, hogy minden éven...

bővebben

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA BEFEKTETÉSI FORMÁK Nincs sok befektetési lehetőség. Cég Tőzsde Ingatlan Bármibe fektetsz, ezekbe a kategóriákba tartozik. Könnyű dolgod van, mert csak ebbe a 3 kategóriába kell kiművelned megad. Van akinek egy egész élet kevés rá. Van...

bővebben

Ingatlanos újratervezés

Ingatlanos újratervezés A kiindulópont meghatározása Az ingatlanos újratervezés alatt azt értem, hogy már van terved. Újratervezni csak akkor lehet, ha bármilyen terved egyáltalán van. Készíts egy alap tervet, és akkor tudsz könnyedén újratervezni. A tervednek legyen...

bővebben

A passzív ingatlan befektetés lényege

A passzív ingatlan befektetés lényege Nos, sokan a passzív bevétellel azonosítanak nagyon rossz dolgokat. Sokan az MLM-et azonosítják vele. Nem feltétlenül rossz dolog, viszont az nagyon is aktív tevékenység. Tudom, mert csináltam. Az ingatlan befektetés, ha jól...

bővebben

Így kezdődtek az Ingatlanos Álmok

Bemutatkozás Kőházi Csabának hívnak. 23 éves korom óta vállalkozok, vagyis már majdnem 30 éve. A hírleveleimben az előadásaimban megmutatom, hogy hogyan lehet pénz és kezdő tőke nélkül 3-5 év alatt ingatlanhoz jutni, banki hitel nélkül. El kell dönteni, hogy a...

bővebben

Kivé akarsz válni, az ingatlan befektetéssel?

Nos, azért ez a címe, mert a legjobb, ha te látod a jövőbeli önmagad. Itt az a kérdés, hogy te milyennek látod magad vagy milyennek akarod látni. Nem számít az, hogy te most milyen vagy, van-e ingatlanod, vagy nincs. Nyilván nem ilyennek akarod magad látni, hanem...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .