fbpx

Ingatlant akarsz venni! Több ingatlant megnéztél és döntened kell.
A félelmed, hogy csak később derül ki, hogy nem azt kaptad, amire vágytál.
Vegyük csak kicsibe. Elmész ruhát venni, az eladó állítja, hogy jól áll neked a ruha, otthon veszed észre, hogy hibás a szabása, hogy kényelmetlen a viselése, igazából nem is ilyen ruhát akartál.
Egyszóval az eladó eladni akar. Azért az ingatlannál több időd van jól dönteni.
Ezt a több időt használd fel értelmesen!
Ez nem azt jelenti, hogy mindenki téged akar átverni, ettől függetlenül figyelned kell a részletekre, vagy hívj olyan szakembert, aki képes erre.
Az első kérdés, hogy mit akarsz kezdeni az ingatlannal. Ökölszabály, hogy döntsd el, és tarts ki mellette. Ne hagy magad lebeszélni, hogy jó lesz ez annak is.
Nagyon határozottan tudd, hogy mit akarsz.
LÁSD, hogy mi lesz belőle!
Kérj bátran alaprajzot, ha kell, tervezd át, még mielőtt megvennéd. Csinálj fotókat kívül belül.
A régi házaknak eléggé korszerűtlen az alaprajza.
A profitod az alaprajzban van!
Én azt a szabályt követem, hogy belül minimális átalakítást végzek, vagyis amit tudok, megtartok. Ajtókat kiveszek, ha kell, szélesítek a nyílászárókon, boltíveket csinálok.
Ezekkel a módszerekkel növelem a teret. Ezek a módszerek látványos eredményt tudnak hozni. Élhetőbb lesz az ingatlan.
A fő kérdés, hogy eladni, vagy kiadni akarod az ingatlanodat. Az ökölszabály roppant egyszerű, olyan helyen vásárolj ingatlant, ahol sokan akarnak lakni.
A saját környékeden biztosan tisztában vagy, hogy melyek a felkapott környékek. Nyilván a vételt meghatározza a pénz is. Erre van egy kereted, aminek a megtérülését pontosan ki kell számolnod. Ha változtatsz egy tényezőn, az eredmény is változik.
Csinálj egy excel táblázatot, így hamar átlátod az új eredményt.
Amikor egy ingatlant gyorsan akarsz eladni, kezdd a külsővel és a kerttel. Mire végzel belül, addigra a külső rész is szépen összeérik. Megnőnek a fák és a többi növényt is fazonra tudod nyírni.
Bérbeadásnál belül kezdd a felújítást. A külső részt később is ráérsz megcsinálni. Közben már elkezd áramlani a pénz is. Kis szerencsével a bérlőid is be tudnak kapcsolódni az ingatlan szebbé tételébe.
Ebben a bérlőidnek az a haszon, hogy egy kicsit a saját képükre tudják formálni az ingatlant. Cserébe sokkal tovább leszek a bérlőid, mert érzelmileg jobban kötődnek az ingatlanodhoz. Ezek a dolgok nálam régóta működnek.
Az eladó nem biztos, hogy át akar verni, de azért el akar adni. A szerződésbe bele szokták írni a MEGTEKINTETT ÁLLAPOTBAN szöveget, ilyenkor már nehéz perelni.
A hosszú pereket el kell kerülni amúgy is, mert még évek múltán is a rossz döntésed következményeire emlékeztet. Inkább előre kell gondolkoznod, számolj a tetteid következményeivel jó előre, akkor nem érhet meglepetés.
Az eladó eladni akar, te pedig venni, vagyis valahol találkoznotok kell. A lényeg, hogy tudd nagyon pontosan, mit akarsz kezdeni az ingatlannal, és tarts ki mellette.
Ne hagyd magad lebeszélni, illetve olyantól fogadj el tanácsot, aki már bizonyított azon a területen. Ez nem biztos, hogy egy nagyszájú rokon, mert ő mindent tönkre tehet.
Én hiszek abban, hogy valaki nem véletlenül van, ott ahol van. Tanácsot nálad jobbaktól kérj. Ők már bizonyítottak!
Ne te akarj mindenhol a legokosabb lenni.
A sikerednek nem titka, hanem ára van. Hajlandónak kell lenned ezt az árat előre megfizetni. Ezt tanulópénznek hívják.
Fizetned kell és fizetni is fogsz, csak az a kérdés hajlandó vagy e tanulni.
Akik nem hajlandóak előre megfizetni a tanulópénzt, azokat valamelyik multi csavarja ki 3 műszakban. Ők már nem „próbálkoznak”, mert egyszer megégtek és inkább 200 kifogással alátámasztják, hogy miért nem érdemes ingatlanba fektetni.
Fektess bátran ingatlanba, keresd azok társaságát, akik szintén ingatlanba fektetnek. Keress új kapcsolatokat más ingatlan befektetőkkel is, ők biztosan segíteni fognak neked.
Miért segítene neked egy idegen?
Miért ne?
Nekem bejött 🙂 .