Mindenki csak eladni akar, avagy az eladó és a vevő érdek ellentétei! - Kőházi Csaba ingatlanbefektető

Mindenki csak eladni akar, avagy az eladó és a vevő érdek ellentétei!

Ingatlant akarsz venni! Több ingatlant megnéztél és döntened kell.
A félelmed, hogy csak később derül ki, hogy nem azt kaptad, amire vágytál.
Vegyük csak kicsibe. Elmész ruhát venni, az eladó állítja, hogy jól áll neked a ruha, otthon veszed észre, hogy hibás a szabása, hogy kényelmetlen a viselése, igazából nem is ilyen ruhát akartál.
Egyszóval az eladó eladni akar. Azért az ingatlannál több időd van jól dönteni.
Ezt a több időt használd fel értelmesen!
Ez nem azt jelenti, hogy mindenki téged akar átverni, ettől függetlenül figyelned kell a részletekre, vagy hívj olyan szakembert, aki képes erre.
Az első kérdés, hogy mit akarsz kezdeni az ingatlannal. Ökölszabály, hogy döntsd el, és tarts ki mellette. Ne hagy magad lebeszélni, hogy jó lesz ez annak is.
Nagyon határozottan tudd, hogy mit akarsz.
LÁSD, hogy mi lesz belőle!
Kérj bátran alaprajzot, ha kell, tervezd át, még mielőtt megvennéd. Csinálj fotókat kívül belül.
A régi házaknak eléggé korszerűtlen az alaprajza.
A profitod az alaprajzban van!
Én azt a szabályt követem, hogy belül minimális átalakítást végzek, vagyis amit tudok, megtartok. Ajtókat kiveszek, ha kell, szélesítek a nyílászárókon, boltíveket csinálok.
Ezekkel a módszerekkel növelem a teret. Ezek a módszerek látványos eredményt tudnak hozni. Élhetőbb lesz az ingatlan.
A fő kérdés, hogy eladni, vagy kiadni akarod az ingatlanodat. Az ökölszabály roppant egyszerű, olyan helyen vásárolj ingatlant, ahol sokan akarnak lakni.
A saját környékeden biztosan tisztában vagy, hogy melyek a felkapott környékek. Nyilván a vételt meghatározza a pénz is. Erre van egy kereted, aminek a megtérülését pontosan ki kell számolnod. Ha változtatsz egy tényezőn, az eredmény is változik.
Csinálj egy excel táblázatot, így hamar átlátod az új eredményt.
Amikor egy ingatlant gyorsan akarsz eladni, kezdd a külsővel és a kerttel. Mire végzel belül, addigra a külső rész is szépen összeérik. Megnőnek a fák és a többi növényt is fazonra tudod nyírni.
Bérbeadásnál belül kezdd a felújítást. A külső részt később is ráérsz megcsinálni. Közben már elkezd áramlani a pénz is. Kis szerencsével a bérlőid is be tudnak kapcsolódni az ingatlan szebbé tételébe.
Ebben a bérlőidnek az a haszon, hogy egy kicsit a saját képükre tudják formálni az ingatlant. Cserébe sokkal tovább leszek a bérlőid, mert érzelmileg jobban kötődnek az ingatlanodhoz. Ezek a dolgok nálam régóta működnek.
Az eladó nem biztos, hogy át akar verni, de azért el akar adni. A szerződésbe bele szokták írni a MEGTEKINTETT ÁLLAPOTBAN szöveget, ilyenkor már nehéz perelni.
A hosszú pereket el kell kerülni amúgy is, mert még évek múltán is a rossz döntésed következményeire emlékeztet. Inkább előre kell gondolkoznod, számolj a tetteid következményeivel jó előre, akkor nem érhet meglepetés.
Az eladó eladni akar, te pedig venni, vagyis valahol találkoznotok kell. A lényeg, hogy tudd nagyon pontosan, mit akarsz kezdeni az ingatlannal, és tarts ki mellette.
Ne hagyd magad lebeszélni, illetve olyantól fogadj el tanácsot, aki már bizonyított azon a területen. Ez nem biztos, hogy egy nagyszájú rokon, mert ő mindent tönkre tehet.
Én hiszek abban, hogy valaki nem véletlenül van, ott ahol van. Tanácsot nálad jobbaktól kérj. Ők már bizonyítottak!
Ne te akarj mindenhol a legokosabb lenni.
A sikerednek nem titka, hanem ára van. Hajlandónak kell lenned ezt az árat előre megfizetni. Ezt tanulópénznek hívják.
Fizetned kell és fizetni is fogsz, csak az a kérdés hajlandó vagy e tanulni.
Akik nem hajlandóak előre megfizetni a tanulópénzt, azokat valamelyik multi csavarja ki 3 műszakban. Ők már nem „próbálkoznak”, mert egyszer megégtek és inkább 200 kifogással alátámasztják, hogy miért nem érdemes ingatlanba fektetni.
Fektess bátran ingatlanba, keresd azok társaságát, akik szintén ingatlanba fektetnek. Keress új kapcsolatokat más ingatlan befektetőkkel is, ők biztosan segíteni fognak neked.
Miért segítene neked egy idegen?
Miért ne?
Nekem bejött 🙂 .

Hasonló bejegyzések

Az ingatlan felújítás buktatói

Ingatlan felújítás buktatói Gyakorló ingatlanbefektető vagyok, ezért ebben a blogban az ingatlanfelújításban szerzett tapasztalataimat fogom veled megosztani. Az én üzleti stratégiám az, hogy felújítandó ingatlanokat veszek, azokat felújítom, bérbe adom, vagy eladom....

bővebben

Ingatlan típusok és azok megtérülése

Ingatlan típusok és azok megtérülése                                                                            Egy ingatlan befektető életében a megtérülés és a pénz forgási sebessége fontos dolog. A piaci helyzet egyik percről a másikra nagyon gyorsan megváltozott. ...

bővebben

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel?

Hogyan indulj el az első ingatlan befektetéseddel? Kezdeti nehézségek Honnan indultam? Átlagos életet éltem, dolgoztam, mint mindenki, majd megnősültem, mint mindenki. Soha nem voltam munkanélküli. Amikor dolgozni akartam, akkor aktívan kerestem valami melót. Nem...

bővebben

Ingatlan vásárlás végrehajtáson

Ingatlan vásárlás végrehajtáson   Az első lépések az ingatlan felé Amikor az ember megveszi az első ingatlanát, az bizony nagy lépés. Az a kérdés, hogy a piac mely szegmenséből akarsz magadnak ingatlanból üzletet csinálni. Nekem már voltak ingatlanaim, amikor...

bővebben

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból

Passzív milliók ingatlan bérbeadásból Bérleti díjból szabadon és boldogan Az ingatlan befektetés lényege, és végső célja a szabadság. Az ember szabad és független akar lenni. Én ezt az ingatlanaim segítségével értem el. Az első gondolat az volt, hogy minden éven...

bővebben

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA

AZ ELSŐ 100 M Ft-od INGATLANRA BEFEKTETÉSI FORMÁK Nincs sok befektetési lehetőség. Cég Tőzsde Ingatlan Bármibe fektetsz, ezekbe a kategóriákba tartozik. Könnyű dolgod van, mert csak ebbe a 3 kategóriába kell kiművelned megad. Van akinek egy egész élet kevés rá. Van...

bővebben

Ingatlanos újratervezés

Ingatlanos újratervezés A kiindulópont meghatározása Az ingatlanos újratervezés alatt azt értem, hogy már van terved. Újratervezni csak akkor lehet, ha bármilyen terved egyáltalán van. Készíts egy alap tervet, és akkor tudsz könnyedén újratervezni. A tervednek legyen...

bővebben

A passzív ingatlan befektetés lényege

A passzív ingatlan befektetés lényege Nos, sokan a passzív bevétellel azonosítanak nagyon rossz dolgokat. Sokan az MLM-et azonosítják vele. Nem feltétlenül rossz dolog, viszont az nagyon is aktív tevékenység. Tudom, mert csináltam. Az ingatlan befektetés, ha jól...

bővebben

Így kezdődtek az Ingatlanos Álmok

Bemutatkozás Kőházi Csabának hívnak. 23 éves korom óta vállalkozok, vagyis már majdnem 30 éve. A hírleveleimben az előadásaimban megmutatom, hogy hogyan lehet pénz és kezdő tőke nélkül 3-5 év alatt ingatlanhoz jutni, banki hitel nélkül. El kell dönteni, hogy a...

bővebben

Kivé akarsz válni, az ingatlan befektetéssel?

Nos, azért ez a címe, mert a legjobb, ha te látod a jövőbeli önmagad. Itt az a kérdés, hogy te milyennek látod magad vagy milyennek akarod látni. Nem számít az, hogy te most milyen vagy, van-e ingatlanod, vagy nincs. Nyilván nem ilyennek akarod magad látni, hanem...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .